Biografia


El recorregut del Quintet DaCap és per ara curt però intens, ja que en els pocs anys que porten junts han obtingut diversos premis i mencions en concursos de gran prestigi.

 

El novembre del 2011 guanyen el primer premi al I concurs Internacional de Música de Cambra La Porta Clàssica-Matas i Ramis. Aquest fet els permet realitzar actuacions al  mateix centre cívic Matas i Ramis, a l’Ateneu Barcelonès dintre del cicle de música “la Porta Clàssica” i al Museu d’Història de Catalunya en el cicle de concerts “30 minuts de música al Museu” organitzat per la fundació Mas i Mas.

 

L’abril del 2012 actuen al Parlament de Catalunya en concepte de la celebració de la Diada de Sant Jordi, on són rebuts per la president del mateix organisme, Núria de Gispert. El maig del mateix any obtenen el primer premi en els X Pòdiums de Música de Cambra de la escola de música de Sant Joan de Vilatorrada i també el primer premi als 11ns Premis d’Interpretació Musical organitzat pel Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. El novembre de 2012 també guanyen el tercer premi a l’11è Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra, celebrat a Terrassa i organitzat per Joventuts Musicals de Espanya.

 

Un altre premi guanyat pel quintet és el segon premi del 1er Concurs de les Comarques Gironines DBUT!, organitzat per Joventuts Musicals de Girona, amb el qual formaran part d’un CD que es publicarà pròximament. L’octubre del 2013, són premiats al concurs-concert del “Primer Palau” de la Música Catalana de Barcelona. Un mes després, aconsegueixen el segon premi a la 80ª Convocatoria del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España, celebrat a Málaga.

Han actuat també en altres espais com ara l’Auditori de Barcelona –en el cicle de música de cambra organitzat per l’Esmuc –, l’Auditori de Girona, el claustre de Sant Domènec de la Universitat de Girona i també a la cadena COM Ràdio. A més, aquest any han sigut seleccionats com a grup vinculat a l'ESMUC.

 

Recentment  han format part del festival de música de cambra Músics en Residencia, a la localidad d' Alela juntament amb altres música de gran renom i han estar finalistas al concurs de música de cambra Salieri-Zinetti 2016.